Banner-header-2019-NL.png

Cesar Zuiderwijk

 

BIOGRAFIE
 

Land van Herkomst:

Nederland  
 

Vestigingsplaats:

   
 

Soort orkest

Solist  
 

Officiele website

http://www.musicstation.nl/  

 

.

WETENSWAARDIGHEDEN
 

Cesar Zuiderwijk is een Nederlandse drummer. Sinds 1970 is hij lid van de Haagse rockband Golden Earring.

Op zijn elfde begint hij met gitaarspelen. Twee jaar later stapt hij over op drums. Intussen is zijn vader overleden, en Zuiderwijk zal later verklaren dat deze gebeurtenis voor hem aanleiding vormde om te gaan drummen - het was de beste manier om zijn opgekropte agressie te botvieren. Hij drumt achtereenvolgens bij een schoolbandje, bij The Ladybirds, bij Hu & The Hilltops en bij Livin' Blues.

In 1970 wordt hij door Golden Earring gevraagd als opvolger van Sieb Warner. Zuiderwijk blijkt muzikaal en sociaal de perfecte toevoeging aan het drietal George Kooymans, Barry Hay en Rinus Gerritsen. Afgezien van twee tijdelijke vijfmansbezettingen met achtereenvolgens Robert Jan Stips en Eelco Gelling, bestaat de Earring sindsdien uit deze vier vrienden. Zuiderwijk voegt aan de optredens een steeds langer wordende drumsolo toe, die hij afsluit door zichzelf over zijn drumstel heen te lanceren.

Zuiderwijk is ook actief als docent. Hij ziet in september 1992 een droom uitkomen als hij samen met duizend drummers op een drijvend ponton in de Maas in Rotterdam musiceert en Radar Love uitvoert. In 1999 wordt hij door War Child uitgenodigd om in de Bosnische stad Mostar door de oorlog getraumatiseerde kinderen drumles te geven. Van het rustjaar van de Earring maakt hij gebruik door in 2000 op tournee te gaan met Percossa. Het theaterprogramma "Alle gekheid met een stokje" dat bestaat uit sketches, drumescapades en anekdotes, is een onverwacht succes. 

 

.