Banner-header-2019-NL.png

TROMPETTERKORPS DER KONINKLIJKE MARECHAUSSEE

 

NIEUWS
 

Land van Herkomst:

Nederland  
 

Vestigingsplaats:

Apeldoorn  
 

Soort orkest

Fanfare  
 

Officiele website

www.defensie.nl  

 

.

WETENSWAARDIGHEDEN
 

 

Het Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee is een deeltijdorkest en speelt in fanfarebezetting. Het korps speelt tijdens militaire plechtigheden bij de Koninklijke Marechaussee en geeft korpsconcerten. Het Trompetterkorps verzorgt ook muziek bij Defensie- en staatsaangelegenheden.

Het orkest bestaat uit reservisten en musici met een deeltijdfunctie. Het zijn professionele, semiprofessionele en amateurmuzikanten. De reservisten zijn alleen als muzikant aan de marechaussee verbonden. Zij werken gemiddeld 2 dagen per week bij het orkest.
 

Geschiedenis
Het Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee is op 12 april 1950 opgericht als militaire drumband. Het korps kreeg signaaltrompetten en trommen van de burgerij van Apeldoorn. Het korps bestond uit een kleine kern van beroepspersoneel en marechaussees in opleiding van het opleidingscentrum in Apeldoorn.
Het orkest is een aantal keer veranderd van bezetting. Voor het laatst in 2005. Sinds die tijd is het een fanfareorkest.
Het Trompetterkorps heeft aan diverse taptoes deelgenomen. In Australië, Canada, Denemarken, Finland, Nieuw-Zeeland, Rusland en (uiteraard) Nederland.
 
Schoolbezoeken
4 leden van het Trompetterkorps bezoeken basisscholen om kinderen kennis te laten maken met muziek. De leerlingen krijgen een lesboekje en leren spelenderwijs met muziek om te gaan. Aan het einde van het bezoek geven de leden een miniconcert. 
 

.