Regimentsfanfare Garde Grenadiers en jagers

 

De Regimentsfanfare ‘Garde Grenadiers en Jagers’ (RFGGJ) is een groot koperensemble met slagwerk. De belangrijkste taak is de begeleiding van militair ceremonieel, zoals commando-overdrachten.

De RFGGJ is een compacte en flexibel inzetbare regimentsfanfare. Doel is om een actieve bijdrage te leveren aan het versterken van de band tussen militairen en burgers, met oog voor behoud van traditie. De optredens hebben een kleinschalig karakter: van kleine theaters tot dorpshuizen.

De Regimentsfanfare ‘Garde Grenadiers en Jagers’ staat onder leiding van kapitein Harry van Bruggen.

De RFGGJ draagt het tenue van het Garderegiment Grenadiers. Kenmerkend voor het ceremoniële tenue van de grenadiers is de berenmuts.
Bij grote ceremonies en de Nationale Taptoe speelt de RFGGJ samen met de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’. Dan dragen zij het ceremoniële tenue van het oudste infanterieregiment van de Koninklijke Landmacht. Dat is het Regiment Infanterie ‘Johan Willem Friso’.

De RFGGJ is opgericht in 2005. Het orkest vertegenwoordigt de tradities van het Garderegiment Grenadiers en Jagers, opgericht in 1829.

Sluit Menu